Jag som har kenneln heter Ulla-Carin Viklund. Vintern 1995/1996 började min bana med wheaten terrier. Jag hade mött dem tidigare, för det visade sig att de där lurviga hundarna som vår granne hade när jag var yngre var ett gäng wheaten terrier. Två av dem finns dessutom med i min första hunds stamtavla. Sen den där stormiga vinterdagen när jag först skulle iväg för att träffa hundarna har mitt huvud varit fyllt av wheaten... Under åren som gått har jag träffat massor av hundar och människor, som jag lärt mig mycket av. Jag har jobbat för andra uppfödare, engagerat mig i klubbarbete, gått kurser samt varit på en massa hundutställningar. Detta låg mycket till grund då min hund Simson blev Årets Guldwheaten 2000, Årets Gruppwheaten 2000, Årets Guldwheaten 2001 och Årets Wheaten Veteran 2003 här i Sverige.

För tillfället läser jag Programmet för Medicinsk Informatik på Karolinska Institutet och KTH. Hundarna är min hobby, som jag lägger ner mycket tid på. Just nu har jag bara Simson hemma. De andra har jag i säkert förvar hos mina vänner och familj.

Namnet - Nittany Lion - kommer ifrån ett amerikanskt fotbollslag från Pennsylvania. Nittany kommer ursprungligen från ett indianskt namn, numera namnet på berget Mount Nittany. Lagets maskot är ett vetefärgat berglejon (puma). För mig står namnet för framåtanda, ursprunglighet och en viss fascination för lejon. Ett vackert djur i sin ståtlighet och vem har inte sett en liten lejonunge i sin lilla wheatenvalp.

 

Om Nittany Lions ursprung